• Lody rzemieślnicze Warszawa •

Rzemieślnicze lody z naturalnych składników

Własna produkcja lodów rzemieślniczych, przy użyciu składników naturalnego pochodzenia.
Co oznacza termin lody rzemieślnicze ?

To lody produkowane w małych, zwykle rodzinnych zakładach, takim zakładem jesteśmy my 🙂
Do produkcji lodów używa się urządzeń o małych gabarytach i co za tym idzie wydajność produkcji jest stosunkowo mała. Lody muszą być świeże, dlatego produkuje się je codziennie i w niewielkich ilościach.

NIE UŻYWAMY SYROPU GLUKOZOWO-FRUKTOZOWEGO, GOTOWYCH BAZ I PAST, SZTUCZNYCH STABILIZATORÓW, WYPEŁNIACZY, BARWNIKÓW Np. nasza pistacja jest koloru naturalnego – nie jest barwiona na zielono !

Lody są napowietrzane w niewielkim stopniu, dzięki temu mają gęstszą, kremową konsystencję.
Produkcja odbywa się bez udziału gotowych baz.

➜ ZOBACZ KATALOG LODÓW NATURALNYCH

lody naturalne Warszawa

• Czekolada deserowa •

lody rzemieślnicze Warszawa

Składniki

Świeże MLEKO, świeża ŚMIETANA, kakao 22%, czekolada 75%, cukier, MLEKO w proszku odtłuszczone, naturalny stabilizator roślinny z nasion strączkowych drzewa Cyamopsis Tetragonoloba oraz Ceratonia Siliqua, sól himalajska.*

• Solony karmel •

lody naturalne Warszawa

Składniki

Świeże MLEKO, świeża ŚMIETANA, cukier, cukier palony, MLEKO w proszku odtłuszczone, naturalny stabilizator roślinny z nasion strączkowych drzewa Cyamopsis Tetragonoloba oraz Ceratonia Siliqua, sól himalajska.*

• Sorbet truskawkowy •

produkcja lodów Warszawa

Składniki

Wyselekcjonowane truskawki (minimum 50% w masie), woda, cukier, sok z cytryny, naturalny stabilizator roślinny z nasion strączkowych Cyamopsis Tetragonoloba oraz Ceratonia Siliqua.*

• Polska śmietanka •

lody naturalne

Składniki

Świeże MLEKO, świeża ŚMIETANA, cukier, MLEKO w proszku odtłuszczone, naturalny stabilizator roślinny z nasion strączkowych drzewa Cyamopsis Tetragonoloba oraz Ceratonia Siliqua.*

 
 

• Pistacja •

naturalne lody rzemieślnicze

Składniki

Świeże MLEKO, świeża ŚMIETANA, cukier, pistacja, MLEKO w proszku odtłuszczone, naturalny stabilizator roślinny z nasion strączkowych drzewa Cyamopsis Tetragonoloba oraz Ceratonia Siliqua, sól himalajska.*

• Indyjskie mango •

Warszawa lody naturalne

Składniki

Mango 50%, woda, cukier, sok z cytryny, naturalny stabilizator roślinny z nasion strączkowych drzewa Cyamopsis Tetragonoloba oraz Ceratonia Siliqua.*

• Cytryna z miętą •

naturalne lody Warszawa

Składniki

Cytryna 25%, mięta, woda, cukier, sok z cytryny, naturalny stabilizator roślinny z nasion strączkowych drzewa Cyamopsis Tetragonoloba oraz Ceratonia Siliqua.*

• Malina •

lody rzemieślnicze Warszawa

Składniki

Malina 50%, woda, cukier, sok z cytryny, naturalny stabilizator roślinny z nasion strączkowych drzewa Cyamopsis Tetragonoloba oraz Ceratonia Siliqua.*

 
 

Lody rzemieślnicze Warszawa KULI – za co je lubimy?

W świecie zdominowanym przez sztuczne dodatki, zwiększające masę finalnego produktu, poprawiające jego strukturę i smak, ale pogarszające walory odżywcze, coraz częściej sięgamy po słodkie pyszności, które są w jak najmniejszym stopniu przetworzone. W lodziarni KULI Warszawa lody naturalne produkowane są zgodnie z tradycyjnymi recepturami – ze świeżych, naturalnych składników, które nie udają naturalnego smaku, lecz go stanowią. Naturalne lody rzemieślnicze są obecnie jednym z ulubionych przysmaków, nie tylko w upalne lato. Przypominają nam „stare dobre czasy”, kiedy… tak naprawdę wszystkie lody gałkowe pochodziły z rzemieślniczej produkcji.

Lody naturalne Warszawa – najważniejszy składnik: mleko

W naszych wyrobach nie stosujemy gotowych mieszanek ani baz. Wykorzystujemy świeże mleko oraz śmietanę – to one są podstawowymi składnikami wszelkich lodów z dawnych receptur. Kremową, gęstą masę mleczną „doprawiamy” naturalnymi składnikami – owocami, przyprawami, czekoladą lub orzechami. Współpracujemy z zaufanym dostawcą mleka, a także systematycznie nadzorujemy naszą produkcję, aby móc zagwarantować bezpieczeństwo mikrobiologiczne lodów, które możesz zamówić do własnej lodziarni, cukierni lub kawiarni, sprzedając pod własnym szyldem. Gdy chodzi o naturalne lody, Warszawa jest miastem, w którym dostarczymy je w ciągu jednego dnia od zamówienia!

Naturalne lody Warszawa – czym są słodzone?

Lody klasyczne słodzimy klasycznie: cukier/dextroza. Mamy jednakże w naszej ofercie także lody bezcukrowe, słodzone naturalnymi, zdrowymi substancjami roślinnymi.
►Czytaj więcej

Produkcja lodów Warszawa – jakich stabilizatorów używamy?

Jeśli szukasz uczciwego dostawcy, który zapewni Ci najlepsze lody naturalne, Warszawa będzie odpowiednim do tego miejscem – głównie tutaj działamy. Dbamy o to, aby skład naszych lodów był jak najprostszy. Dla uzyskania odpowiednio kremowej konsystencji stosujemy nie tylko zmniejszone napowietrzanie, ale również naturalne stabilizatory. Lody naturalne, które powstają z ich użyciem, są zatem nie tylko gęste, ale również dobrze reagują na mrożenie i łatwo dają się nakładać.

KULI – jak powstają lody rzemieślnicze Warszawa?

Lody naturalne powstają ze świeżych, starannie wyselekcjonowanych składników według tradycyjnych receptur. Nasze naturalne lody rzemieślnicze to idealnie wyważone proporcje mleka, śmietany, mleka odtłuszczonego, cukru, stabilizatorów oraz dodatków smakowych: owoców, czekolady, orzechów, mięty i innych. Dbamy o to, aby każda porcja lodów i sorbetów pochodzących z naszej wytwórni była idealnie zbalansowana i doskonale smakowała. Wszystko odbywa się na bieżąco, zgodnie z aktualnym zapotrzebowaniem nabywców, a zatem masz pewność, że lody naturalne KULI, które trafiają do Twojej witryny są świeże!

Lody naturalne Warszawa – alergeny

Produkcja lodów naturalnych KULI odbywa się z wykorzystaniem świeżego mleka krowiego. Jest ono jednym z najpopularniejszych alergenów, dlatego naszym obowiązkiem jest publikowanie składu naszych lodów, z wyszczególnieniem mleka i jego pochodnych w składzie. Oprócz tego w naszym zakładzie wykorzystywane są również orzechy, a także niektóre owoce, które mogą być uznane jako alergeny. Naturalne lody rzemieślnicze są tworzone po to, by dawać radość i przyjemność, dlatego dbamy o to, aby informacje o składzie jakościowym oraz potencjalnych alergenach trafiały nie tylko do naszych odbiorców, czyli sprzedawców lodów w innych lokalach, ale przede wszystkim do ich klientów.

Naturalne lody Warszawa – postaw na współpracę z KULI

Produkcja lodów naturalnych jest tym, na czym znamy się najlepiej. Oferujemy najpopularniejsze, najbardziej lubiane przez konsumentów smaki – śmietankę, czekoladę, pistację, truskawkę, cytrynę z miętą i inne. Lody naturalne w tych smakach bazują na naszych upodobaniach smakowych, dlatego też sprzedają się najlepiej w lokalach, do których je dostarczamy. Oferujemy możliwość współpracy w postaci systematycznego dostarczania naszych lodów, które możesz sprzedawać w swojej cukierni, lodziarni czy kawiarni. Z uwagi na bogaty smak, doskonałą konsystencję i delikatną słodycz, nasze mrożone desery idealnie dopełniają smak klasycznej gorącej szarlotki, mogą być dodawane do fantazyjnych kaw, a nawet świeżych soków albo serwowane w pucharkach lub rożkach – w zależności od koncepcji Twojego lokalu!

Dlaczego warto z nami współpracować?

KULI oferuje nie tylko znakomite lody o jawnym, prostym i naturalnym składzie, ale również wyśmienite warunki współpracy. Zapewniamy systematyczne dostawy świeżych lodów na czas, i dbamy o to, aby każda pozycja w Twoim menu wyglądała dokładnie tak, jak powinna –z odpowiednimi smakami lodów wybranych przez Twoich gości. Dobrze wiemy, co kieruje smakoszami lodów – to przede wszystkim chęć ochłodzenia się, ale również znalezienia ulubionych smaków w tym deserze, który wielu osobom kojarzy się z beztroskim dzieciństwem i rodzinnymi wyprawami do parku i na lody! W wytwórni lodów KULI pomagamy przywrócić najlepsze wspomnienia!